Pomoč in vprašanja: 07 492 20 21
Ponedeljek - petek: 07.00 - 15.00

Storitve

Glavna dejavnost podjetja je storitvena dejavnost izvajanja protikorozijske zaščite kovin.
Storitev obsega: peskanje kovin in zaščito s premaznimi sredstvi (barvanje kovin).

Peskanje kovin

Peskanje je metoda, ki se uporablja za pripravo površine kovine pred barvanjem za boljši oprijem barve in večjo ter trajnejšo obstojnost nanesenega premaza. Peskanje kovine je idealen način za odstranitev korozije ki nastane zaradi izpostavljenosti vlagi v okolju. S peskanjem odstranjujemo rjo in tudi stare dotrajane premaze. Glede na želeni učinek prilagodimo vrsto debelino materiala s katerim peskamo kovine.

V podjetju nudimo storitev peskanja za različne kovinske izdelke in polizdelke, ki jih izvajamo v peskalnici velikosti 7m x 4m. Nudimo tlačno peskanje z različnimi abrazivnimi sredstvi od jeklenega granulata do bakrove žlindre, granos grita.
IMG_0021IMG_00263335

Zaščita s premaznimi sredstvi (barvanje kovin)

Namen barvanja kovin je zaščita pred korozijo in dekorativni izgled. V podjetju izvajamo klasično-mokro barvanje kovin s tekočimi barvami. Za izvajanje storitve uporabljamo klasične brizgalne sisteme, airless črpalke in pištole.

Storitve izvajamo z različnimi barvami:
  • enokomponentni barvami na osnovi topil,
  • dvokomponentnimi barvami na osnovi topil,
  • enokomponentnimi barvami na vodni osnovi,
  • dvokomponentnimi barvami na vodni osnovi,
V procesu sušenja lahko izvajamo zračno sušenje in pospešeno sušenje v peči.

Materiali za barvanje, barve kot osnovne surovine za opravljanje storitve, so visokokakovostni materiali, certificirani po različnih standardih s strani različnih naročnikov za določene industrijske sektorje. Pri barvah se sledi visokim ekološkim zahtevam in danes v večini uporabljamo barve na vodni osnovi različni svetovnih proizvajalcev, ki jih tudi sami nabavljamo in uvažamo.
404952710141729

Zakaj protikorozijska zaščita kovin? (rešitev problema)

Značilnost kovin, kovinskih zlitin je da v okolju v reakciji z vlažnim zrakom korodirajo. Pojavi se korozija, rja, ki povzroča slabše lastnosti materiala in znižuje uporabnost materialov in izdelkov. Stroški, ki jih prinaša korozija v industriji in splošni uporabi se lahko zmanjšajo s protikorozijskimi ukrepi, vzdrževanjem materialov in izdelkov.

Protikorozijska zaščita kovin je izraz, ki vključuje uporabo tehnike in uporabne znanosti za nadzor korozije. Korozija je naravni pojav in se ji ne moremo izogniti, s postopki nadzora korozije pa lahko zmanjšamo njen vpliv na kovino. Eden od postopkov zmanjševanja vpliva korozije je tudi zaščita z premaznimi sredstvi, nanosom barve na kovino.

Primer:

Zaščita kovinske ograje

Kovine na zraku oksidirajo, pojavi se rja in s tem izgubljajo uporabno vrednost. Kovinska ograja izpostavljena naravnemu okolju, stalnim nihanjem temperature, vlagi, dežju, močnim sončnim žarkov in visokim temperaturam ter ostalim agresivnim snovem v okolju bi brez ustrezne protikorozijske zaščite v nekaj tednih razvila rjo po površini kovine. Uporabnost ograje bi se s časom zmanjševala in po nekaj letih bi uporabnost ograje popolnoma propadla. Z izbiro ustreznega sistema zaščite zagotovimo dolga življenjsko dobo izdelka pri čemur moramo biti pozorni na: ustrezno pripravo površine izdelka, dobro izbran in primeren sistem protikorozijskega premaza in kvalitetno izvedeno storitev. S sistemom protikorozijske zaščite, nanosom protikorozijskega premaza barve na ograjo, podaljšamo življenjsko dobo uporabnega izdelka in mu hkrati glede na želje dodamo estetki videz, ki ga omogočajo barve.
© 2020 KEMOKOVINA KRŠKO d.o.o. | O piškotkih